donderdag 25 september 2014

Miet en Griet 16

Miet en Griet vieren een overwinning

Vandaag worden de zusters in alle vroegte gewekt door Twan die, luid snaterend en opgewonden, voor hun zandkuil heen en weer stapt. Gealarmeerd storten ze zich naar buiten. Ze begrijpen er niets van. Twan is gisteren nog geweest en toen was hij zo rustig als een meeuw kan zijn.
Er moet iets ernstigs aan de hand zijn.
Twan houdt een stuk krant in zijn snavel en dropt het aan de pootjes van Miet en Griet.
‘Lezen’, gebiedt hij.
Miet en Griet zien een foto van Twan met daarboven de kop:

‘Geen steun voor meeuwenplan’
Het college van B&W in Alkmaar is van mening dat het plan om meeuwen hun beschermde status te ontnemen niet kan worden gesteund. De gemeente heeft voldoende maatregelen genomen om het leven van de meeuwen zuur te maken.

‘Ha, ons kamerlid trekt aan het kortste eind. Ze weten er daar in Alkmaar niets van, maar wij hebben er toch maar mooi aan meegewerkt.’

‘Mijn idee’, zegt Twan. ‘Ik kom jullie halen voor een feestontbijt, we gaan de overwinning vieren. Op naar de stad waar, ondanks alle maatregelen, nog altijd veel te snaaien valt.
Er zullen altijd burgers blijven die het met adviezen en verzoeken, wat betreft afval,  niet zo nauw nemen en daar hebben wij meeuwen gemak van.
We beginnen bij de Mac en dan vliegen we door naar de Hema voor een heerlijk restje tompouce. Daarna laat ik de VVD-er nog even een poepje ruiken en flats zijn stoep lekker onder. Het meeuwenleven is weer helemaal de moeite waard. Opstappen meiden, we gaan.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten