zondag 14 februari 2016

Miet en Griet 42

Griet bedenkt zich

Twan kan wel zin hebben in een Haagse actie, maar voor een vlucht naar Den Haag heb je toch een beetje lekkere weersomstandigheden nodig. Het gure weer geeft Miet en Griet kans hun plannen verder uit te werken. Miet vraagt zich af of ze hun werkterrein zullen uitbreiden.
De minister van Infrastructuur en Milieu is ook behoorlijk de weg kwijt. Het lijkt wel of de klimaattop in Parijs aan haar is voorbijgegaan. De handtekeningen onder die afspraken zijn amper opgedroogd of zij besluit dat er nog meer trajecten moeten komen waar je 130 kilometer mag rijden met je heilige koe. Hoppa, vooruit met die uitlaatgassen. Niets te maken met luchtvervuiling en aangetaste longen van de bevolking. Ze is waarschijnlijk gefrustreerd over het feit dat ze de kustlijn niet vol kan bouwen. Als je er goed over nadenkt, moet je tot de conclusie komen dat ze verder nog weinig prestatie heeft geleverd. De hete kolen bij de spoorwegen zijn ook door anderen uit het vuur gehaald. Vermoedelijk zit de voormalig staatssecretaris nu op een wachtgeldje bij te komen van alle verschrikkingen.
Miet oppert of ze niet beter naar Den Haag kunnen verhuizen, er gebeurt daar zo veel om tegen in actie te komen.

‘Ben jij gek geworden? Verhuizen? Geen denken aan. Bedenk ik eindelijk eens een plan ga jij er onmiddellijk mee aan de haal. Ziet meteen aanleiding tot meer avonturen. Jij leert het nooit af, mij in het harnas te jagen. Bij tijd en wijle voor een gifzaakje op pad is mij prima, maar ik ga niet permanent op het pluche zitten.’

‘We kunnen toch in Scheveningen een kuil betrekken of in Madurodam, nog leuker.
We hebben twee jaar geleden gezien hoe gezellig het daar was.’   (zie Prinsjesdag)

‘Niet doordrammen Miet, nog even en ik ga helemaal niet naar Den Haag.
Goed beschouwd is er geen beginnen aan. Die VVD-ers zijn hardleers. Kijk maar naar de man die denkt burgemeester van Haarlem te kunnen worden. Het onderzoek naar het zoekgeraakte bonnetje is nog niet eens afgerond en hij komt met deze baan aanzetten.
En zolang Rutte de lolbroek uithangt zal het niet veel beter worden. Je kan wel denken dat je de lach aan je kont hebt hangen, maar met Gordon in je kringen ben je snel uitgelachen, lijkt mij. Bekend Nederland had in elk geval na het diner in de Beurs van Berlage veel te keuvelen en bij de nabeschouwingen hielden de BN-ers toch weer mooi elkaars broek op. Echt Miet er is geen spuiten tegen. Bij nader inzien heb ik helemaal geen zin meer in dat tripje.’

Die kopstoot heeft Miet niet zien aankomen, Den Haag ligt weer op afstand.
Dat reisdoel bereiken, vraagt stille diplomatie.

2 opmerkingen: