maandag 20 februari 2017

Miet en Griet 52
Super leuk ...

Na een welverdiende winterslaap trekken de gezusters zandvlo Miet en Griet er op uit. Het is zondag en Miet herinnert zich dat in deze tijd van het jaar een aantal boeren, onder leiding van Yvon Jaspers, de zoektocht naar een vrouw begint.
In de keuken van het restaurant van Sjef Kokkel staat de tv altijd aan en daar nestelen de dames zich tussen de pannen.
Tot hun teleurstelling komen ze tot de ontdekking dat ze te lang hebben geslapen. Het voorstellen van de boeren en het overhandigen van de brieven is ze ontgaan. Ze haken aan bij aflevering drie en zijn er getuige van dat de boeren in gesprekjes van vijf minuten een keuze moeten maken met wie ze een dagje uitgaan.
Per boer blijven er vijf vrouwen over. Het valt Griet al snel op dat de term super leuk voortdurend voorbij komt. Zou dat in opdracht van Yvon zijn?
‘Denk erom het is niet leuk, nee het is super leuk.’
Griet sputtert tegen Miet. ‘Zie jij wat er super leuk is? Ik vind het maar een koude bedoening. De een staat in een aftandse caravan tien vrouwen te woord en de ander zit in een kaal prieel. De volgende heeft een megastal als achtergrond en nummer vier zit voor een pipowagen. Er is er maar eentje die er een warmpjes bijzit in een cafe.’
‘Niet zeuren, Griet, Yvon zegt net dat die boeren zelf de ontmoetingsplek mochten kiezen. Dat kun jij wel koud vinden, maar voor die jongens is het belangrijk.’
Als alle boeren hun vijf vlammen voor het dagje uit hebben gekozen en de superleuks over en weer vliegen, houden de gezusters het voor gezien.

Op weg naar de uitgang werpen ze een blik op de leestafel en realiseren zich dat ze veel meer hebben gemist. Terwijl zij heerlijk lagen te slapen werd er in de VS een malloot tot president gekozen, blijkt het vluchtelingenprobleem nog steeds niet opgelost en staan in eigen land de verkiezingen voor de deur.
Miet zit nog aandachtig te lezen terwijl Griet al bij de deur staat.

‘Kom je? We gaan ons niet meer verdiepen in politiek daar is geen beginnen aan.’

Miet is daar niet zeker van, maar zegt niets. Ze besluit de net wakkere Griet niet nu al op de kast te jagen. Benieuwd wanneer zeemeeuw Twan zich snaterend aandient voor een avontuurlijk reisje. Een vers seizoen ligt in het verschiet.

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat ze ontwaakt zijn. Mij vielen ook al die super leuks op. Niet erg vernieuwend.
  Ik ben benieuwd of de dames echt niets over de politiek gaan melden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk begin weer Fer ben benieuwd naar de volgende avonturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Miet en Griet in de politiek! Dat zal dan de zandvlooienpolitiek worden zeker..
  Geweldig geschreven Ferrara.. Heb weer genoten! Tijd genoeg hier maar toch ook weer niet, maar dit kon ik even niet weerstaan! X

  BeantwoordenVerwijderen