maandag 3 april 2017

Miet en Griet 57

Griet leest roddelbladen

Vanavond is opnieuw saaiheid troef bij Boer zoekt Vrouw.
Rekken en erbij blijven lijkt het motto. Miet zit al snel op de leestafel en mist daardoor dat Herman zijn keus heeft gemaakt. Hij sluit een huilende Fleur in zijn armen. Griet gelooft wel in dit setje. Van de rest kan ze geen chocola maken.
Echt spannend wordt het niet. Tenzij je warmloopt voor een knuffelende dominee. Riks mag wel oppassen, straks heeft hij nog een concurrent.

Ondertussen leest Miet dat de nieuwkomer van Forum voor Democratie zijn eerste speech in de Tweede Kamer in het Latijn heeft uitgesproken. 
Wat zou zo’n man daar nou mee willen bereiken. Even laten zien hoe knap je bent en hoeveel lef je hebt? De Kamervoorzitter krijgt haar handen nog vol aan dit forum.
Miet leest ook dat je danig op je woorden moeten passen. Voor je het weet heb je een bedreiging aan de broek en moet je onderduiken. Miet ziet dat niet als een groot probleem. Jeuk is iets anders dan beledigingen spuien. Daarbij biedt een hoopje zand al snel bescherming. 
Griet, die is aangeschoven op de leestafel, denkt daar heel anders over. 
Voor haar is het de bevestiging dat je als zandvlo beter buiten de politiek kunt blijven.
Ze moet zien haar zuster op andere gedachten te brengen, desnoods met hulp van aan de weg timmerende BN-ers, die in groten getale op de leestafel liggen.
Hoewel ze gruwt van de meeste verhalen gaat ze er vol in om de neus van Miet in een andere richting te krijgen.’

‘Miet zet die politieke aspiraties opzij. Er ligt hier genoeg andere interessante kost op tafel. 
Hier moet je kijken, Linda wil vijf kilo afvallen en doneert voor iedere kilo, 
500 euro voor de honger in Afrika. Tjonge, zelf hongeren en daarmee andermans leed verzachten. Dat is pas nieuws. 
En dat dikkerdje van de Leeuw gaat ook weer eens aan de slag met zijn enorme omvang. Misschien kan hij meteen aan zijn stembanden laten sleutelen. 
Hoe vind je deze prent? Chantal Janzen in haar blootje, weliswaar verdekt opgesteld achter Jinek, maar toch.  Een gewaagde manier om het eerste nummer van je eigen glossy in de markt te zetten.
Dit is toch veel leuker om te lezen dan wat die vent in Den Haag aan fratsen uithaalt om in beeld te komen. Languit op een piano liggen kan iedereen. 
Ik geef toe Latijn is moeilijker, maar dat gaat hem ook niet vlekkeloos af.’

Tot genoegen van Griet, trapt Miet met open ogen in de val.
Verbijsterd hoort ze haar zuster aan. Dat ze Boer zoekt Vrouw kijkt is haar vergeven, maar de onzin die nu uit haar bekje komt, is niet te bevatten.
‘Ben jij op je hoofd gevallen en heb je een hersenbeschadiging opgelopen?
Mijn zuster van het ene op het andere moment fan van de roddelpers.
Sinds wanneer vind jij de capriolen van BN-ers interessant leesvoer?
Wat kan het jou schelen wie het met wie doet en hoe? Mij interesseert het in elk geval niet. Ik zeg je, met dergelijke onzin ga ik mijn tijd niet verdoen.
Dan richt ik de aandacht liever op Twan en zijn soortgenoten, die kunnen wel wat steun gebruiken nu het broedseizoen begint en de nepeieren en flesjes maisolie in stelling worden gebracht. 
Vorig jaar heeft de rechtbank daar nog een stokje voor gestoken, maar dit jaar mag een aantal steden toch bestrijdingsmiddelen gebruiken om overlast van meeuwen tegen te gaan.
Hoewel ik betwijfel of Twan daartegen in het geweer komt.
Ik denk dat hij het diep in zijn hart wel eens is met die bestrijdingsmethodes.
Wat hem betreft kan de aanwas van de meeuwenkolonie niet langzaam genoeg gaan. klik hier
Weet je nog dat hij zich vorig jaar wild ergerde aan het gedrag van zijn achterneef Jopke. Een oproerkraaier zonder manieren en een grote bek. 
Ik vermoed dat Twan het niet erg vindt dat een type als Jopke wordt gehinderd in de voortplanting. We zullen het hem vragen als hij langskomt en indien gewenst onze diensten aanbieden. 
Kom we gaan naar huis en dan moet je me onderweg toch eens uitleggen hoe dat zit met je onverwachte liefde voor de roddelpers’ 

Voorlopig is Griet tevreden met deze wending en is een vlucht naar Den Haag op afstand gezet.

3 opmerkingen:

 1. Heel subtiel aangepakt, Griet. Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk geschreven weer!
  Die Griet weet wat ze wil.. slimme meid! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wat vinden de dames van Humberto en Dionne...?
  Een mooie samenvatting van de week M&G zitten bovenop het nieuws..!

  BeantwoordenVerwijderen