dinsdag 2 mei 2017

Miet en Griet 61

Lopend vuurtje

De gezusters Zandvlo vragen zich af wat er aan de hand is met de VVD.
De ene na de andere gezaghebber moet wijken wegens dubieuze praktijken.
Aanvankelijk vinden ze stuk voor stuk dat hen geen enkele blaam treft. 
Zo integer als een pas geboren baby, om na lang touwtrekken uiteindelijk toch het veld te ruimen. Na Opstelten, Teeven, en van der Steur om een paar kopstukken te noemen, ligt nu de voorzitter van de club onder vuur.

‘Het geweten van die lui lijkt gatenkaas’, vindt Griet. ‘Blijkbaar zien ze het verschil tussen goed en kwaad niet meer. In elk geval weten ze op het randje van de wet te balanceren. Als je geluk hebt val je de goede kant op, maar meestal gaat het mis. Terecht, je kan dan wel goed in de slappe was zitten en de wereld aan vrindjes hebben, maar wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Doet die Keizer niet iets in verbrandingsoven? Waar rook is, is vuur. Benieuwd hoeveel lijken er nog uit de kast rollen of zou hij die opgestookt hebben.’

‘Scherpe opmerkingen, Griet. Doe je een rondje gezegdes? Dan heb ik er nog een paar in de aanbieding. Hij loopt zich het vuur uit de sloffen voor de VVD, maar nu wordt hem het vuur na aan de schenen gelegd door een paar wakkere journalisten. Zal je zien dat na een ‘gedegen’ onderzoek door zijn eigen clubleden het geheel een strovuurtje blijkt te zijn. Het schandaal Keizer sterft een langzame dood in de doofpot. Zand erover. Ook een leuke voor een begrafenisondernemer.’

‘Niet zo snel, Miet. Voorlopig hebben die journalisten nog wat ijzers in het vuur.
Wie weet wat er nog smeult, er zijn meer VVD-ers betrokken in deze zaak.
Wat dat betreft kunnen we nog een lading gezegdes loslaten. Dubbele petten, onder één hoedje spelen, de slager die zijn eigen vlees keurt. Oh, oh, wat zijn we integer. Ik vermoed dat Keizer in zijn eigen zwaard gaat vallen.
Om zijn woorden te gebruiken: ‘Als iemand bewijsbaar niet deugt, gaat die er met kop en kont uit.’

‘Mazzel voor de speurneuzen van ‘Follow The Money’ dat ze in Nederland wonen. Elders waren ze al in het gevang gezet.’

3 opmerkingen:

 1. De zusjes worden steeds scherper. Zijn ze familie van de schorpioen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ferrara,

  Heel leuk en vindingrijk geschreven!

  Dit soort praktijken moet te vuur en te zwaard bestreden worden.
  Hij probeert dan wel om ons zand in de ogen te strooien, maar uiteindelijk wie een kuil graaft voor een ander, die valt er zelf in.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn weer op en top geinformeerd en voorzien van een scherpe analyse..Voor twee zandvlooien een hele prestatie! Knap en puntig geschreven !

  BeantwoordenVerwijderen